010 - 53 000 10

Plug & Drive Module

Het vermogen van een auto kan op verschillende manieren aangepast worden. De meest toegepaste techniek is chiptuning en daarna tuning met een externe computer, de plug & drive module. Deze twee technieken van tuning hebben beide hun specifieke eigenschappen en voordelen. Welke methode voor u het beste is is afhankelijk van een aantal factoren, wij informeren u graag hierover.

Wat is tuning met een externe module ?

Chiptuning Rotterdam ™ kan uw auto voorzien van een externe vrij programmeerbare ECU, de plug & drive module. Dit is een kleine computer waar software op geschreven wordt specifiek voor uw motor type. Deze module wordt vast gekoppeld met OEM stekkers aan de bestaande kabels van de auto computer, vandaar de naam plug & drive ™. De plug & drive module werkt samen met de originele auto computer en zorgt voor een hoger vermogen en hoger koppel in combinatie met een lager verbruik. De waardes per auto type kunnen verschillen, wij informeren u graag verder.

Geavanceerd, makkelijk en snel

Een van de voordelen is de simpele installatie (met originele stekkers in de bestaande kabbelboom) en de feilloze samenwerking met de ECU van de auto. De software van de auto wordt niet aangepast, en als de auto naar de dealer brengt voor onderhoud dan kunt u de module gewoon loskoppen en de auto is weer in originele staat. De dealer zal niet zien dat de auto getuned is geweest.

Tuning met een externe module is interessant voor mensen die wel meer vermogen wensen maar wel behoud van de fabrieksgarantie wensen.

Plug & Drive: De voordelen

  • Meer vermogen & hoger koppel
  • Software specifiek voor uw auto ontwikkeld
  • Eenvoudige installatie: paar minuten en de auto is getuned
  • Plug & Drive: koppel of ontkoppel de module wanneer u wilt.
  • Na loskoppelen niet detecteerbaar door de dealer
  • Power schakelaar: stel het vermogen zelf bij.
  • Her-programmeerbaar: neem mee naar uw volgende auto
  • Ideaal voor lease auto’s.

 

boxtuning